Volvo V40 İnceleme

Güvenlik deyince akla ilk gelen İsveçli otomobil firması Volvo’nun, 2012 Cenevre otomobil fuarıyla tanıttığı V40 2013 yılı itibariyle üretim bantlarındaki yerini aldı. 2014 yılının ortalarında test aracımızdaki gibi dizel otomatik versiyonu ile de satılmaya başlanan kompakt sınıfın gözdesi modelle gerçekleştirdiğimiz testin ayrıntılarına geçelim.

Tasarım

Volvo’nun diğer araçları C30, S40, V50, C70 gibi Ford’un C1 platformunu kullanan araç, bu platformun modifiyeli versiyonu üzerinde şekillenmiş.

Dış tasarımda, Volvo rakiplerinden ayrılan özgün tasarımıyla bizi cezbediyor. Sade tasarım içerideki konforu ve donanımı mükemmel şekilde gizlerken size güven veriyor.

İç tasarımda, Volvo’nun diğer modellerinden tanıdığımız bir direksiyon, malzeme kalitesi yüksek iç mekan  ve dijital göstergeler bizi karşılıyor.

Donanım ve Fiyatlar

 

Volvo V40 baz versiyon olarak 1.6 dizel 115hp Manuel D2 paketiyle 82.630 tl fiyat etiketine sahip, dizel otomatik isterseniz sadece 2.000 tl ekstra ödemeniz gerekiyor ki bu miktar oldukça makul böylece fiyat 84.360 tl oluyor. Premium donanıma sahip dizel otomotik test aracımız fiyatı ise 88,230 tl yani yaklaşık dört bin tl daha pahalı. Bu dört bin tl ye neler aldığımıza bakmak gerekirse, elektrikli sürücü koltuğu, katlanır yan aynalar, park sensörü, yağmur sensörü, hız sabitleyici gibi birçok kullanışlı donanıma sahip olunuyor. Benim V40 alacaklara tavsiyem test aracının aynısını almaları çünkü 88 bin tl civarında dizel otomatik olup bu kadar aktif ve pasif güvenlik donanımını içinde bulunduran başka araç yok.

Kullanılabilirlik

Ford’un C1 platformu bir kez daha başarı göstererek V40’a düşük yakıt tüketimi sağlamış. Fabrika verisi 4,4 lt’yi yol bilgisayarında görmek biraz ütopik olsa da cebinizi düşünen bir otomobil olduğu söyleyebiliriz.

Volvo V40’ın kabini tamamiyle kullanıcı dostu, sunduğu saklama gözleri fazlasıyla yeterli ve kullanıcının beklentisini fazlasıyla karşılıyor.335 litrelik bagaj hacminin de sınıf ortalamalarında olduğunu söyleyebilirim.

Motor ve Şanzıman

 Volvo V40 kullanılan motorlar piyasaya yeni çıkmış motorlar değil aksine yıllardır Ford ailesinde kendini kanıtlanımış üniteler. V40 üç farklı, 1.6 turbo dizel D2 115hp,1.6 Turbo benzinli T4  180hp ve 2.0 Turbo benzinli T5 245 hp motor seçeneğiyle ülkemizde satışa sunuluyor. Test aracımızın kaputunun altında ise yıllardır Focus’dan tanıdığımız 1600cc’lik turbo dizel motor görev yapıyor. Bu motor 115 hp güç ve 1750 devir/dakikadan başlayarak 270 Nm tork üretiyor. Bu motorda V40’ın o sakin ve güven veren tavrından payına düşeni almış bu sayede kabin içinde çalıştığını bile hissettirmeyen çok rafine bir ünite haline gelmiş. 0-100 hızlanmasını 12.1 saniyede tamamlayan araç sınıfındaki araçlardan performans anlamında geride kalırken pürüzsüz çalışan otomatik şanzımanla ideal bir birliktelik sağlamış.

Sonuç

Volvo V40 testimiz boyunca sunduğu prestij algısıyla aslında rakiplerinden en çok ayrıldığı noktayı vurguluyor ve kullanılabilirliği olsun, yakıt tüketimi olsun, premimum tasarımıyla olsun bizden tam not almayı başarıyor. “Biz Volvo’yuz. Bizim için önce insan gelir.” Anlayışıyla üretilen Volvo’ların en çekicisiyle gerçekleştirdiğimiz test bizim için çok keyifli geçti, sizin için de öyle olduysa yazıyla ilgli yorumlarınzı bekliyoruz. Keyifli sürüşler…

Fotoğraf Galerisi

Değerlendirme
Genel
Paylaş
Önceki İçerikHyundai Accent Blue İnceleme
Sonraki İçerikMercedes A45 AMG vs Audi S3 vs BMW 135i Kapsamlı Test
Araba bir ihtiyaç, her ne kadar arabadan arabaya bir çok şey değişse de iş satın almaya gelince iyinin sonu yok. Kendi bütçeniz hangisine elveriyorsa onu alıp keyifle binmeniz dileğiyle iyi yolculuklar dilerim.

YORUM YAP

Please enter your comment!
Please enter your name here