Gösterişli Fakat Sıkıcı Arabalar

 

 

2018 in ilk haftasındaki soğuk kış günlerinden içinizi ısıtıcak samimi bir yazı ile karşınızdayız. Samimi derken, gerçekler bazen rahatsız edici de olabilir tabi, fakat umarım objektif gözle bakar ve beğenirsiniz. Bugünkü yazımın konusu ülkemizde keyifli ve hatta performanslı diye bilinen araçların, üretildiklerini ana vatanlarındaki güçlü motor seçenekleri ile arasındaki farkları ortaya çıkarmak üzerine olucak.

Farkettiniz mi hiç bilmiyorum ama en son ne zaman yollarda bir Bmw 335i, Audi 3.0TDi veya Mercedes c43 yada kısaca kaputu altında 4 adet silindirden fazlası olan bir makina gördünüz? Yoksa artık hep 320i M paket yada c180 Amg gibi 3-4 silindire sıkışmış 1500-1600 cc lik Alman devlerinin gösterişli ama sıkıcı oyuncakları ile mi gözleriniz boyanıyor? Eskiden sadece amerikan filmlerde değil yollarda da görme ihtimalimiz olan, sadece araba oyunlarında değil sokaklarda da homurtulu ve sinirli seslerini duyduğumuz V6 motorları ya da Bmwciler için sıralı 6 ları artık ülkemızde görmek imkansız hale geldi. Mercedes,Bmw,Audi sanki artık o agresif sesleri duymamızı istemiyo yada nasıl desem sadece S line, AMG, M paket  adı altında Almanya da bile üretilmeyen motor seçeneklerinin donanım olarak zengin modellerinden getirip onları da malum güncel kur ve vergilerle vahiş fiyatlara satarak sınırlı sayıda sokaklara sunuyor.

Gösterişli fakat sıkıcı derken ne demek mi istedim? Aslında demek istediğim şey çok basit; kısaca Türkiye de araba seven biz petrolheadler için yaşamaktan bahsediyorum, evet bu ülke, konumu, güzellikleri, mevsimleri, hem yaz hem kış turistlik yerleri ile hatta kendine has inanılmaz lezzetli anadolu mutfağıyla mükemmel yaşanılası bir yer olabilir fakat maalesef biz araba severler için dünyada belki de Afrika ve Asya daki birkaç bölgeyi çıkarırsak son sırada yer alıyor demek pek de yanlış olmaz.

Düşünsenize hemen yanı başımızda ki sınır komşularımız Bulgaristan ve Gürcistan da bile yaşamak hayal gibi geliyo bu bakış açısı ile bakınca, orda yaşasanız örneğin burda kredi borcu ile zar zor aldığınız, yarısından çoğu vergi olan M paket gırtlak dolu 1500cc lik bmw 318i nizi satabilir, bir manuel e46 m3, honda s2000 hmm hadi ekonomik arabam da olsun diyenlerdenseniz bir de dizel audi a3 alıp, 3 araba ile garaj yapabiliyorsunuz kendinize, farklı kombinasyonlar da mümkün tabi, tek araba yeter bana derseniz, sattığınız fiyata  rs5, c63 amg, m3 hayal değil diğer ülkelerde.

www.bmw.com.tr

Bugün Borusan a gidip böyle heyecanlandıran, içinizi kıpırdatan, gaza basma isteği duyacağınız bir araba görmek istediğinizi söylediğinizde maalesef size M departmanından bir kaç ikinci el Ferrari 458 fiyatına alabileceğiniz M3-M4 yada M5 dışında birşey gösteremeyecekler, evet 2.el temiz, düşük km de boyasız Ferrari 458 diyorum yada Lamborghini Gallardo, Porsche 911 de olablir, bunlar ile aynı fiyat olan M3-M4-M5 ler dışında bütün Borusan, 3-4 silindir 1500-1600 cc lik dışardan bakınca dolu ama kaputunun altı boş veya Bmw nin yıllardır ürettiği 2000 cc 190 beygirlik sözde inanılmaz performaslı dizel motoru ile dolu, konusu açılmışken söylemek isterim ki yurt dışı otomobil piyasasına en çok yaklaştığımız yer ülkemizdeki 2.el süper otomobil piyasasi, gerçekten fiyatlar tabiki parası ve hayalleri olanlar için oldukça makul düzeyde, ama göz ardı edilmemesi gereken nokta ülkemizde artık vergilerle ve güncel kurla performanslı otomobil fiyatlarının 2.el süperspor piyasası gibi inanılmaz rakamlara çıkmış olması.

Amerika da sıfırı 50 bin dolara satılan bmw M2 nin ülkemizde 750 bin tl olması ve bir çok insan tarafından Hayal gibi görülmesi bile herşeyi açıklıyor sanırım, aslında bu arabalar binilmek, sürülmek, keyif alınmak için, hayallerde yer alsın diye değil.

Volkswagen, Ford, Renault gibi kıyasla daha sıradan araçlar üreten markalardaki motor seçeneklerinin, Alman devlerinde ki Bmw 5 serisinin yada Mercedes E klasın motor seçenekleri ile aynı olması da sıkıcı dememde ki sebeplerden biri, ülkemizde bu lüks sınıf araçlar dahi artık vergilerimiz sağolsun 1600 cc lik sahip olduğu ağır kasayı kaldıramayacak ve en önemlisi markanın imajına yakışmayacak motor seçenekleri ile geliyor. Aslında biz burada sadece konforlu araçlara biniyoruz yoksa ülkemizdeki arabası olanların % 1 in den az olan 300 beygir üstü araç sahipleri hariç herkesin arabası markasına göre sadece konforlu ve maalesef yavaş.

Ülkemizde görülmesi imkansız donanımsızlıkta bir 435i

Yavaş diyorum çünkü bu da bir algı ve görme meselesi, bugün Almanya da ki mercedes, bmw, audi sitesinde üretilen bir çok farklı motor seçeneği sadece vergilerden dolayı ülkemize hiç gelmiyor bile, burda yapılan otomobil testleri ve yazılan yazılar sanki marka premium olunca performans ve keyif de otomatik geliyor gibi bir algı oluşturuyor maalesef, fakat asıl olan sadece gösteriş merakımızdan dolayı gelen dolu bir dış görüntü ve boş bi kaput, yurt dışında ise, orada yaşayanlar yada tatil için gidenler bilir ki tam tersi bir durum vardır, bugün Almanya da yada Amerika da bir çok model dışardan oldukça donanımsız görünür, geçtim M, Amg paket olmasını bi-xenon far ya da sunroof dahi yoktur fakat kaputunun altı dolu, sürüşü keyifli, markanın sunduğu imaja uygun ve gerçekten hızlı araçlardır.

Kısaca arabalar ile yatıp kalkan bizler için ülkemizde maalesef çok bir seçenek yok değerli okurlarım, hayallerimiz olan otomobiller gibi görünen ama performanslıyla hayal kırıklığı yaratan sıkıcı makinalara binmeye devam etmeye mecburuz. Herkese güzel bir yıl ve bol lastik kokulu adrenalin dolu anılar diliyorum.

4 YORUMLAR

  1. Bu gerçekçi yazı için teşekkür ederim…
    Yeni yılda belki arzu ettiğimiz konfora bu kadar zorlanmadan ulaşmanın yolları açılır umarım…
    Nurhayat

  2. Araç için, benzin için, kasko için vs ayrı vergiler ayrı masraflar derken Türkiye’de ne yazık ki ortalama üstü sıradan bir araç sahibi olmak bile masraflı ve lüks hale geldi

YORUM YAP

Please enter your comment!
Please enter your name here