BMW 116d Manuel (F20) İnceleme

 

BMW 116D (F20)

Bugünkü test konuğumuz uzun süredir satın almak için araştırdığımız ve sonunda ilk sahibinden temiz kullanılmış ve kilometresinin çoğunu uzun yolda yapmış olarak bulduğumuz f20 kasa kodlu dizel manuel Bmw 1 serisi.

Yaşı,kilometresi,motoru,beygir gücü ve hatta kaporta durumu ne olursa olsun her zaman 2.el bir bmw satın almak heyecan vericidir. Biz de ailemize, hem ekonomik hem de premium bir araç araştırırken 100 bin tl ye kadar olan bütçemize uygun arabalar listesinde zirveye bmw yi koyduk. Piyasada satılan birçok 1 serisi içinde seçim yaparken bazı kriterler belirledik.Km ve boya takıntısı olan biri olmadığım için benim en önemli faktör kasko ve satış aşamalarında zorlanmamak adına ağır hasar kaydı olmamasıydı,her ne kadar ağır hasar kayıtlı araçlar da kendi içinde uygun alınıp uygun satılma gibi bir ortam oluştursa da çevremde edindiğim tecrübeler bu tarz araçların al-sat değilde uzun vadede binici olanlar için başka sıkıntılar çıkardığı konusunda beni tecrübelendirmişti. Bunun dışında diğer dikkat ettiğim konu ise mümkünse biraz donanımlı bir araç sahibi olmaktı.

2012 yılından itibaren üretilen F20 kasa kodlu 116d ED (2012-2015) Türkiye ye M paket olarak gelmeyen nadir bmw modellerindir. Bu sebeple ülkemizde satılan birçok araçta kendini belli eden ve az bulunan birkaç dikkat çekici donanım mevcut. Sunroof, bi xenon farlar ve digital klima bunların başında geliyordu. Ben de araç ararken en azından bunlardan bir yada birkaçına sahip olmayı, bunun karşılığında ufak tramer kayıtları ve boyalara göz yummayı planlıyordum. Aylarca süren çabanın ve birazda şansın yardımıyla bugünkü test konuğumuz olan 116d Sport line araca sahip olduk. Araçta hem sunroof,bi xenon ve digital klima varken bunlara artı olarak Türkiye ye gelen birçok araçta bmw nin standart olarak koymadığı cruise kontrol de vardı. Ayrıca Sport line olduğu için Sport line tamponlar, 5 kollu jantlar, iç donanımda piano Black kaplamalar, çok yönlü ayarlanabilir ekstra destekli spor koltuklar ve sport plus donanımlı sürüş moduna da sahip olmuştum. Bunun karşılığı ise önemsiz 2-3 parça boya, yüksek km (160 bin) ve 9-10 bin tramerdi. Artık testimizin detaylarına geçebiliriz.

SPORT LINE JANTLAR ARACA DİNAMİK Bİ HAVA KATIYOR

F20 kasa kodlu 1 serisi 2015 yılına kadar Türkiye de 2 farklı kombinsayonda satıldı. Benzinli otomatik ve dizel manuel, 2015 sonrası makyaj ile beraber dizel otomatik seçeneği de satışa sunuldu. Dizel manuel bi araç başta kulağa çok keyifli gelmeyebilir fakat arkadan itişli ve manuel dersek keyif kelimesi sanki otomatikman arzulanıyor. Test aracımız olan 116d ED (Efficient Dynamics) de sahip olduğu 116 beygir ve 1750 dev/dak dan itibaren kullanıma hazır olan 260 Nm tork ile agresif sürüşlerde bize arkadan itişli olduğunu hatırlatan eğlenceli dakikalar yaşatırken, 5.1 litrelik performaslı kullanımdaki yakıt tüketimi ile yüzümüzü güldürdü. Araç eğer Eco pro modunda kullanırsanız ciddi şekilde az yakıyor ve gelişmiş gösterge panelindeki kazandığınız kilometreleri göstererek adeta sizi sürekli tasarruf düşünen bi oyunun içine çekiyor. Sport plus modunda ise hafifçe arkasını bırakmanıza izin veriyor fakat öyle çok büyük beklenti içine girmek de yanlış olur sonuçta 116 beygirlik bir araçtan bahsediyoruz, gerçekten arkadan itişli bi bmw hissi yaşamak isterseniz bizim tavsiyemiz tamamen dtc yi kapamak olucaktır.

BMW NİN F KASA KODLU 1-2-3-4 SERİLERİNİN İÇİ TAMAMEN AYNI

Belgrad ormanının virajlı yollarında yaptığımız 116d test sürüşü bizi çok etkiledi. Sürekli ekonomi düşünen ve aynı zamanda size abileri 3 ve 4 serisi ile aynı iç mekan tasarım dilini sunan bmw 1 serisi eğer manuel şanzıman sizi rahatsız etmeyecekse 100 bin tl ye kadar olan otomobiller içinde kesinlikle düşünmelisiniz. Araç ile çektiğimiz inceleme ve hızlanma videolarını carsofturkey YouTube kanalından izleyebilirsiniz.

 

 

 

1 Yorum

YORUM YAP

Please enter your comment!
Please enter your name here