Makyajlanan Audi A7, Porsche Panamera ile savaşında, stiline daha fazla konfor sunan paketleri ekleyerek dengeleri değiştirmeye çalışıyor.

Bugünlerde üst sınıf lüks araç almayı düşünenler karar vermekte zorluk çekiyorlar çünkü birçok insanın iş yeri otoparkında saygıdeğer gözükmesi için klasik dört kapılı sedan modellere ihtiyacı yok.

Son zamanlardaki üst sınıf lüks araçlar çokça sportiflik sunmasına rağmen hiçbiri bir Audi A7’den daha çekici olmayı başaramıyor çünkü model sadece dört yıldır satışta olmasına rağmen, marka modelin makyajlı versiyonunu satışa sundu. Makyajlı versiyon yeni LED farlar, verimli dizel motorlar ve önceki modellerden alışık olduğumuz quattro 4×4 sistemiyle geliyor. Bu A7 ile gerçekleştirilen ilk test olduğu için aracı en üst donanım versiyonu S line paket ve 3.0 litrelik çift turbo dizel motorla seçildi. Modelin fiyatı 440.830 tl’den satılırken bu fiyat Porsche Panamera’da bu fiyat 610.815 liraya çıkıyor.

Buna rağmen A7, bu testteki rakibi Porche Panamera Diesel’le başa çıkmak için bu ateşli duruşunu aynı derecede yol kabiliyeti ve viraj performansıyla birleştirmesi gerekiyor. Audi gibi Porsche’de Panemarayı geçtimiz yılın başlarında makyajladı ve konforlu iç mekanın ilk bakışta insanı rahatlattığını söyleyebiliriz. Buna ek olarak, Porsche’nin motorsporları geçmişini de eklersek model için yüksek hızlı amiral gemisi ifadesini kullanabiliriz.

Bu rağmen, Porsche’nin baz model liste fiyatının Audi baz model liste fiyatından 170.000 tl daha fazla olduğunu düşürsek sorumuz, Porsche’nin bu yetenekleri onun fiyatını haklı çıkaracak mı ya da Audi onun zaferi için gerekli olan revizyonları çoktan yaptı mı şeklinde olacaktır.

Komfor

İki aracın da ortak özelliği geniş iç mekanlara sahip olmaları, ama sadece Audi beş koltuklu. Buna rağmen arka koltukta doğrudan göze çarpan şaft tüneli ortadaki koltuğu sadece belli durumlarda kullanılabilir yapıyor.

Buna rağmen dört koltulu Porsche dört koltuk üzerindeki hakimiyetini arttırıyor, arka taraftaki yolcuların her biri sport koltuklara sahip ve şaft tünelinin üzeri bardak tutacaklarıyla, klima ve havalandırma kontrolleriyle kapanmış.

Rüzgarlıklar

Akıcı tasarımı korumak ve aerodinamiği geliştirmek amacıyla her iki araç da elektrik destekli rüzgarlığa sahip. A7’nin rüzgarlığı 128 km/h hızla otomatik olarak yükselirken 80km/h ‘nin altında alçalıyor. Panamera’daki sistemde ise 120 km/h de yükselirken 80km/h’nin altında alçalıyor. Her iki sistem de istenildiğinde hıza bakmaksızın aracın orta konsolundaki tuşlar üzerinden kontrol edilebiliyor.

Donanımlar

Yarışmacılar birçok standart donanımla beraber geliyor fakat sayısız donanımı ekstra olarak ekleyebiliyorsunuz. Örnek vermek gerekirse Audi’de göz yaşartacak derecede paralar verilen donanımlar var. Audi kadar olmasa da benzer durum Porche için de geçerli. Audi’deki bu opsiyonel donanımların içinde Bluetooth sistemi de var ki bu sistem 440 bin tl’lik bir araçta standart olarak sunulması gereken bir donanım.

Sonuç

Birinci Porsche Panamera

Bu iki araç arasında çok büyük bir ayrım yok çünkü her ikiside fazlasıyla konfor sunuyorlar ve rafinelikten ödün vermeden ilerliyorlar, fakat Panamera sürüş hissinden dolayı çizginin önünde. Panamera, Porsche’un diğer spor arabalarını süper yapan o karaktere sahip, sizinle sürekli iletişim halindeki direksiyon ve mükemmel viraj performansı bunun göstergesi. Performansını düşük kullanım maliyetleriyle sunması da onun rakipleri arasından tercih edilmesine yardımcı oluyor.

İkinci Audi A7

Audi’nin spor görünümlü üst sınıf modeli, kabin kalitesi ve comforu Panamera ile eşit seviyede sunarken aynı zamanda sürpriz bir şekilde pratiklikte sunuyor. Aracın yol tutuşunda quattro 4×4 sisteminin payı büyük ve bunlar kabul edilebilir bir kullanım maliyetiyle sunuluyor. Tüm bunlara rağmen, A7 ‘nin o yoldaki hızı ve rafineliği Porsche’un sürüş karakterine erişemiyor sonuç olarak küçük bir farkla bu teste ikinci sırada gelmesine sebep oluyor.

Teknik Özellikler

Panamera Diesel

Motor Tiptronic S
Silindir düzeni/sayısı 6
Motor hacmi 2.967 cm³
Motor yerleşimi Önde motor
Motor Güçü 221 kW (300 hp)
Elde edildiği devir 4.000 d/dk
Maks. tork (Nm) 650 Nm
Elde edildiği devir 1.750 – 2.500 d/dk
Sıkıştırma oranı 16,8 : 1
Performans Tiptronic S
Azami hız 259 km/h
0 – 100 km/h hızlanma 6,0 s
Aynı viteste hızlanma (80-120 km/h) 3,9 s

A7 Sportback 3.0 BiTDI Quattro 

Motor: 3.0 TDİ V6 320 bg 650 nm tork (turbo dizel)
Şanzıman: 8 ileri tiptronik
Performans: 0-100 km/s: 5.2 saniye – Maksimum hız: 250 km/s

Makale ingilizce orijinalinden (AutoExpress) Türkçeye çevrilmiştir.

Fotoğraf Galerisi

Kaynakça

Audi A7 vs Porsche Panamera. (2015, March 31). Retrieved from AutoExpress: http://www.autoexpress.co.uk/audi/a7/89632/audi-a7-vs-porsche-panamera

Paylaş
Önceki İçerikBmw M4, Audi RS5, Porsche Cayman S Karşılaştırma
Sonraki İçerikHyundai İ20 (GB) İnceleme
Araba bir ihtiyaç, her ne kadar arabadan arabaya bir çok şey değişse de iş satın almaya gelince iyinin sonu yok. Kendi bütçeniz hangisine elveriyorsa onu alıp keyifle binmeniz dileğiyle iyi yolculuklar dilerim.

YORUM YAP

Please enter your comment!
Please enter your name here