Yeni coupe M4’ün Audi Porsche çekişmesini takip edip etmeyeceğini hep beraber göreceğiz.

BMW beşinci jenerasyon M3 yani yılların efsane makinesi uzun tarihini sarsan bir hamle yaparak atmosferik motorun yerine turboşarjlı bir üniteye kavuştu. Ayrıca M3 coupe ismininde sonu geldi ve onun ismi artık M4. M3 ismi ise dört kapılı sedan kardeşi için hala kullanılmakta. Yeni M4’ün başarılı olmak için her şeye sahip olduğunu 425 beygir gücündeki heyecan verici motorundan, yarışçı karakterli süspansiyonlarından ve birçok üst düzey performans modifiyesinden de görmek mümkün. Fakat iki etkileyici rakibe karşılık ne kadar başarılı olabilecek? İşte bu cevabı merakla beklenen bir soru.

Audi RS5 dört tekerlekten çekişli kadife eldivenin içindeki demir yumruğa benzer bir makine, bütün bunlar ipek gibi düzgün bir stille ve kulakları sağır eden V8’in hızıyla birleşmiş durumda.

Ve son olarak Porsche Cayman S, beceriklilik ve pratiklik konusunda Audi ve BMW ile boy ölçüşemiyor ancak sürücüsünün kalitesini net bir şekilde ortaya koyabiliyor.

Karşılaştırma

Üçlümüz birbirine yakın performans değerleri sunmasına rağmen derilerinin altında oldukça farklı  karakterler barındırıyorlar. BMW’nin kullandığı geleneksel önden motor-arkadan itiş kombinasyonu güzel bir viraj keyfi sunuyor. Audi atmosferik V8 motor kullanıyorken güvenlik amacıyla kullanılan dört tekerlekten çekiş sistemi aracı cansız bir hale getiriyor. Porsche ise güzel ayarlanmış ve ortaya yerleştirilmiş boxer altı silindire sahip.

Sürüş modları

Bütün yarışmacılarımız birçok seçilebilir sürüş modu sunarken BMW’nin kurulumu biraz kafa karıştırıcı; direksiyon, motor, şasi birbirinden bağımsız “efficiency, comfort, sport ve sport plus” modu sunuyor. Modelin DCT otomatik şanzımanı ayrıca üç farklı vites değiştirme stratejisine sahip. Şanslısınız ki bu modların kombinasyonunu isteğinize göre kaydedebiliyorsunuz ve kaydettiğiniz kombinasyonları direksiyondaki M1 ve M2 butonları ile değiştirebiliyorsunuz.

Diğer Şasi Özellikleri

M4, mekaniklerini dört kapılı M3 ile paylaşırken Porsche Cayman’ın motorlarını üstü açık boxsterlarda sunuyor. Audi‘nin ise daha geniş bir paylaşım alanı var; atmosferik V8, RS5 cabriolet, RS4 Avant ve R8’e can veriyor.

Sonuç

Birinci BMW M4

BMW hayranları sevinmeli çünkü yeni M4 en iyi M arabalarından biri ve onun süper spor performansı pratik ve günlük kullanıma uygun dört kişilik bir otomobilin içinde. Ucuz bir araba değil, ancak sadece birkaç araba her bir lira için bu kadar performans sunabilir.

İkinci Porsche Cayman S

Cayman için kıl payı mağlubiyet sayılabilir ancak hala sürüşün standartlarını belirlemeye devam ediyor. Cayman, Porsche ürün gamındaki makul fiyata sahip araçlardan ve karizmatik motorunun gücüyle ilerliyor fakat M4’ün o etkileyici çok yönlü yeteneklerinden yoksun.

Üçüncü Audi RS5

Audi klasman dışında hissettirmesine rağmen o hala sevimli ve güçlü bir makine. Kaslı V8 tam bir cevher ve dört tekerlekten çekiş sistemi hava koşullarına bakmaksızın eğlenmenize izin veriyor. Aynı zamanda iyi ekipmanlara da sahip.

Makale ingilizce orijinalinden (AutoExpress) Türkçeye çevrilmiştir.

Fotoğraf Galerisi

Kaynakça

Paylaş
Önceki İçerikVolkswagen Golf 7 İnceleme
Sonraki İçerikAudi A7 3.0 BiTDI vs Porsche Panamera Diesel
Araba bir ihtiyaç, her ne kadar arabadan arabaya bir çok şey değişse de iş satın almaya gelince iyinin sonu yok. Kendi bütçeniz hangisine elveriyorsa onu alıp keyifle binmeniz dileğiyle iyi yolculuklar dilerim.

YORUM YAP

Please enter your comment!
Please enter your name here